top of page

OVER BUSGORDIJN

busgordijn sept2019 (65 of 72).jpg

BusGordijn is opgericht in 2018 door Laurie Drieenhuizen (1984)

BusGordijn is eigenlijk ontstaan door een gebrek aan kluservaring.

 

“Ik wilde gordijnen maken voor mijn eigen bus (een Mercedes 409), maar ik ben niet handig met de boormachine, dus gordijnrails waren geen optie. Omdat ik een stuk handiger ben met de naaimachine kwam ik op het idee om magneten in de gordijnen te naaien.”

 

Dit bleek de perfecte oplossing voor gordijnen in een bus, want niet alleen zijn de gordijnen supermakkelijk op te hangen en weg te halen, ook de bus hoef je niet te beschadigen door gordijnrails of andere bevestiging erin te schroeven. Bovendien zitten de gordijnen, door de magneten, zo strak op het raam dat er totaal geen zonlicht langs kan komen.

“Ik was zelf meteen fan van mijn eigen gordijnen en omdat ik op internet nergens een betere oplossing kon vinden besloot ik al vrij snel om hier een bedrijf van te maken.”

De bedrijfsnaam? Gewoon zoals het is: BusGordijn.

 

“Ik kocht honderden magneten, heb alle stoffen uit de stoffenwinkels bekeken, maakte een zeefdrukraam om zelf BusGordijn labels te maken. Ik ben heel veel Mercedes bussen gaan opgemeten en maakte mallen waar ik – met de stelling van Pythagoras aan toe – alle afmetingen van de ramen heb berekend.”

 

Nog voordat de website van BusGordijn online ging stroomden de bestellingen vanuit heel Nederland binnen via Instagram en Facebook.

Omdat BusGordijn in Nederland zo goed aanslaat (en het grootste gedeelte van de Instagramvolgers van BusGordijn niet uit Nederland komt) was het eind 2018 tijd voor de volgende stap: Europa. Dezelfde gordijnen maar onder een nieuwe naam: VanCurtain, speciaal gericht op landen in West-Europa.

Over BusGordijn - DH met Sebas (te klein

Naast BusGordijn schrijft Laurie krijtborden voor restaurants, festivals en winkels. Een paar maanden per jaar woont ze in haar bus omdat ze de hele zomer bij mobiele restaurants op festivals werkt (o.a. Theaterfestival De Parade, Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open). Daar houdt ze zich voornamelijk bezig met de kassa, maar ook met afwassen, keramiek en zeefdrukken. In de zomer verhuist het hele naaikantoor van BusGordijn mee naar de festivals en worden de gordijnen voor de bus op de camping gemaakt.

Over BusGordijn - DH met Kiki.JPG

BusGordijn op De Parade

Sebastiaan Labrie haalde zijn BusGordijnen op tijdens Theaterfestival De Parade in Den Haag, waar Laurie de hele zomer werkt.

Hij maakte deze video over BusGordijn.

Zoon Mas over BusGordijn

Laurie woont samen met zoon Mas (2011).

Mas maakt promovideo's op zijn Youtube kanaal 'MasterVideos', en natuurlijk ook over BusGordijn (2018).

Volg @busgordijn op Instagram:

bottom of page