top of page

BUSGORDIJN OP MAAT

Staat jouw bus er niet tussen bij "Type bus" maar wil je toch voor sommige ramen een BusGordijn met ingenaaide magneten? Dat kan! Met wat meetwerk kan je toch een BusGordijn op maat bestellen.

BUS LATEN OPMETEN

Heb je een van de volgende bussen? Dan ben je in november / december welkom op de Wiekenweg 32J in Amersfoort zodat ik je bus kan opmeten. Maak een afspraak via info@busgordijn.nl

 • Mercedes Sprinter III (2018 - heden)

 • Iveco Daily (2006 - 2014)

 • Fiat Ducato I / Citroen C25 / Peugeot J5 (1981 - 1993)

 • Citroen Jumpy I / Peugeot Expert I / Fiat Scudo I (1995 - 2006)

 • Renault Trafic I (1980 - 2000) / Opel Arena (1997 - 2001)

Met een BusGordijn op maat geef

je zelf de afmetingen door

Wat moet je doen:

 

 • Hoe groot wordt het BusGordijn?
  Meet de gewenste hoogte en breedte op van het BusGordijn inclusief de zoom met magneten (houd rekening met 3,5 cm aan de bovenkant en 3 cm aan de onderkant en zijkanten voor de magneten)

 • Heeft het BusGordijn schuine hoeken nodig aan de bovenkant? (dit kan soms nodig zijn om de deur open en dicht te kunnen doen)

 • Kies een stof uit voor de binnenkant van het BusGordijn 

 • Vul het bestelformulier in (contactgegevens, merk/model bus, gewenste stof) en geef bij ‘bestelling’ de maten van het BusGordijn door.

BusGordijn op maat:

 • Heeft ingenaaide magneten in de zoom
  (bovenkant, onderkant en zijkanten)

 • Heeft zwarte verduisteringsstof aan de buitenkant

 • Heeft een katoenen stof naar keuze aan de binnenkant

 • Kan je dubbelvouwen of oprollen

 • Is volledig verduisterend en laat ook aan de zijkanten geen licht door

Prijzen

Kijk in onderstaande tabel voor de verschillende prijzen van een BusGordijn op maat.

De prijzen zijn inclusief 21% btw en exclusief verzending (€ 7,50 binnen Nederland)

Schermafbeelding 2024-04-26 om 11.01.03.png

Extra informatie

Magneten

De ingenaaide magneten zitten in de zoom; zowel aan de bovenkant, zijkanten en onderkant. Hoe breder het gordijn, hoe meer magneten er zijn ingenaaid. De magneten aan de bovenkant zijn iets sterker dan magneten aan de onderkant en zijkanten, zodat het BusGordijn goed blijft zitten. Het aantal magneten is afhankelijk van de grootte van het gordijn. Bijvoorbeeld: een BusGordijn van 90 cm bij 90 cm heeft 12 ingenaaide magneten, hoe breder het gordijn, hoe meer magneten.

 

Metaal

Rondom het raam moet metaal zitten zodat de magneten daar op kunnen ‘plakken’. De magneten aan de bovenkant van het gordijn zijn 3,5 cm en aan de onderkant en zijkanten 3 cm. Houd hier rekening mee tijdens het opmeten. Heb je een smaller randje dan 3 cm, dan is dat niet erg, een randje van 2 cm is voldoende voor de magneten om op te kunnen plakken. Is er aan de onderkant geen metaal, maar wel aan de zijkanten en bovenkant? Dan komen er aan de onderkant geen magneten en blijft het gordijn nog steeds goed zitten. 

Hoeken: schuin of recht

Geef aan of je schuine hoeken of rechte hoeken wilt aan de bovenkant (zie onderstaande afbeeldingen). De schuine hoeken aan de bovenkant zijn soms handig bij een deur. Zodat de deur gewoon open en dicht kan zonder dat de hoek van het gordijn in de weg zit. Soms zijn schuine hoeken aan de boven- of onderkant handiger als het metaal in een bolling loopt.

schuine hoek BusGordijn.JPG
rechte hoek BusGordijn.JPG

Specials

Heb je een BusGordijn nodig met schuine zijden of speciale hoekjes? Dat is mogelijk, hier geldt een meerprijs voor. 

 

Voor alle afmetingen geldt: geef de maten door van het BusGordijn (inclusief de magneten) en niet van het raam zelf. Houd rekening met de grootte van de magneten: aan de bovenkant van het gordijn 3,5 cm en aan de onderkant en zijkanten 3 cm. Afmetingen kunnen ook doorgegeven worden met behulp van een tekening met afmetingen van het gordijn. Mail voor de duidelijkheid ook een foto mee van de binnenkant van het raam naar info@busgordijn.nl

hoekje eraf (stang schuifdeur)

Heb je een BusGordijn nodig voor een schuifdeur maar zit er links bovenin een stang in de weg? Er kan een hoekje uitgehaald worden waar geen magneten zitten.

 

Meet op: totale breedte van het gordijn aan de onderkant + totale hoogte van het gordijn aan de rechterzijkant + de hoogte van het gordijn aan de linkerkant tot de stang van de schuifdeur + de lengte van het gordijn aan de bovenkant tot de stang van de schuifdeur.

 

Meerprijs: + € 25,- per BusGordijn

laurie1.jpg

2 schuine zijden, wel symmetrisch

Heb je een BusGordijn nodig met 2 schuine zijden, maar blijft het gordijn wel symmetrisch? Voor bijvoorbeeld een raam van de achterklep of een voorruit.

Bijvoorbeeld: de breedte is aan de bovenkant 127 cm en aan de onderkant 147 cm, de hoogte van het gordijn is gelijk en overal 65 cm. Het gordijn is symmetrisch met zowel aan de linker- als rechterkant een schuine zijde.

 

Meet op: de hoogte van het gordijn + de breedte van het gordijn aan de onderkant + de breedte van het gordijn aan de bovenkant.

 

Meerprijs: + € 20,- per BusGordijn

laurie4.jpg

1 schuine zijde, niet symmetrisch

Heeft het BusGordijn 1 schuine zijde nodig en is de andere kant van het gordijn wel een 90 graden hoek?

 

Meet op: de hoogte van het gordijn (aan de rechte kant) + de breedte van het gordijn aan de onderkant + de breedte van het gordijn aan de bovenkant

 

Meerprijs: + € 15,- per BusGordijn

laurie2.jpg
bottom of page