top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaurie Drieenhuizen

De reisavonturen van Anne & Netty

"We kunnen gaan en staan waar we willen en hebben altijd ons huisje bij ons". Anne & Netty uit Kollum maken graag reizen met 'Limoe', hun gele Mercedes 609. In april vertrekken ze voor een half jaar naar Mongolië.Jullie bus heet Limoe, vanwaar deze naam?


Onze bus, ook wel onze 'limousine', heeft een hele mooie gele kleur gekregen, limoengeel. Het is een kleur geel die wanneer de zon schijnt mooi geel oplicht en als het bewolkt is wat groener wordt. Gecombineerd leverde dat de naam Limoe op.


"We kunnen gaan en staan waar we willen en hebben altijd ons huisje bij ons"

Waarom hebben jullie gekozen voor een Mercedes 609?


We hadden eerst een Volkswagen T3. Fantastisch busje, waar we veel plezier mee hebben gehad. Maar het busje had ook een aantal bezwaren. We moesten altijd bukken en waren altijd aan het 'ompakken'. Als we wilden slapen, moest alles aan de kant en het bed opengeklapt. We zochten daarom een nieuwe bus waar we rechtop konden staan en met een vast bed. Bovendien moest het 'oude' techniek hebben en niet computergestuurd. De Mercedes 609 heeft het allemaal.Hebben jullie veel aan de bus aangepast of verbouwd?


De bus was oorspronkelijk een legerambulance met 4 brandcards. Martijn Gerritsen van Camperpoint heeft de bus helemaal op maat voor ons omgebouwd met een vast bed, veel bergruimte, een praktische keuken, oven en koelkast. De bus is zelfvoorzienend door de zonnepanelen. Recent hebben we nog wat aanpassingen gedaan door de dieselbak te vergroten, extra verlichting, terreinbanden en bescherming onder de motor. En nieuwe busgordijnen van BusGordijn ;)


Wat betekent de bus voor jullie?


Vrijheid. We kunnen gaan en staan waar we willen en hebben altijd ons huisje bij ons.


Waar gebruiken jullie de bus voor?


Vakanties, weekendjes weg en langere reizen. Maar we verhuizen ook wel eens een wasmachine en onze kinderen gaan er wel eens mee naar een festival.


"Iran is een prachtig land met ontzettend aardige en gastvrije mensen"


Wat was jullie mooiste reis met Limoe?


We zijn in 2017 met Limoe naar Iran, Armenië en Georgië geweest. Een schitterende reis. Iran is een prachtig land met ontzettend aardige en gastvrije mensen. Het beeld dat er nu van dat land in de media is, klopt niet als het om de mensen zelf gaat.


Wat zijn jullie plannen met Limoe in 2020?


We gaan vanaf 10 april een half jaar op reis naar Centraal Azië, Pamir Highway en Mongolië. Heel veel zin in. Ondertussen gaan we onze nieuwe recreatiewoning verhuren, 2-3 persoons in Kollum, Friesland (zie www.wadnhus.nl)


"In Bulgarije konden we in het hoogseizoen zonder problemen wild kamperen pal aan de Zwarte Zee"


Hebben jullie tips voor andere mensen?


We zijn zelf fan van Oostbloklanden. Altijd een beetje rommelig, niet helemaal georganiseerd en nog niet erg toeristisch. Afgelopen zomer waren we bijvoorbeeld in het hoogseizoen in Bulgarije. We konden daar zonder problemen wild kamperen pal aan de Zwarte Zee.
Je kan de reizen van Anne & Netty volgen op Instagram op 'limoe.camper' en op www.limoe.nl, daar staan ook al hun 'oude' reizen.496 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page